Ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων για το έργο Δούναβη-Αξιού- Αιγαίο




Μάρτιος 26, 2013.

Βελιγράδι.

Στο σχέδιο για την κατασκευή του εμπορικού καναλιού Δούναβη-Μοράβα-Αξιού-Αιγαίο, δεν υπάρχει μόνο ενδιαφέρον από την Κίνα, αλλά και από άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, επειδή στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλο έργο το οποίο θα μπορούσε να το ανταγωνισθεί, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Φυσικών Πόρων- Ορυχείων και Χωροταξίας, Μίλαν Μπασέβιτς, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον κινεζικό όμιλο «China Gesboa Group».

Σύμφωνα με τη σύμβαση η κινεζική εταιρεία θα μελετήσει τα έγγραφα για τον πλωτή εμπορική οδό, θα την αξιολογήσει και μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να ολοκληρώσει τη στρατηγική σκοπιμότητας του έργου.

Ο Σέρβος υπουργός επανέλαβε ότι η συμφωνία με την κινεζική εταιρεία προβλέπει και το άνοιγμα της συμμετοχής τόσο του κράτους των Σκοπίων, όσο και της Ελλάδας, μέσω των οποίων το κανάλι θα διέλθει,  συγχρόνως, δεν εμποδίζονται να συμμετάσχουν στο έργο και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες της Ευρώπης.  

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr