«Με λένε Silvana και είμαι από την Αλβανία»



Μάρτιος 14, 2013.

Ανησυχία και προβληματισμό  δημιούργησε ένα 'περιστατικό' στην ακαδημαϊκή κοινότητα, που έγινε με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, Δονάτο Παπαγιάννη, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο ίδιος δήλωσε σε ελληνική εφημερίδα ότι διδάσκει στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης σε ακροατήριο 300 μαθητών, τους μελλοντικούς επιστήμονες της χώρας.

Κάποια στιγμή αναφέρθηκε σχετικά με τη μάχη του Μαραθώνα και ζήτησε από τους φοιτητές να απαντήσουν σε μερικά ερωτήματα για αυτήν, αλλά στην αίθουσα επικράτησε «νεκρική σιγή».

Ο καθηγητής αποφάσισε να μην συνεχίσει το μάθημα ζητώντας από τους μαθητές να γίνουν γνώστες του ιστορικού αυτού γεγονότος.  Τότε ένα χέρι σηκώθηκε για να απαντήσει στα ερωτήματα του καθηγητή.

Ο Παπαγιάννης ομολόγησε ότι αισθάνθηκε μεγάλη ανακούφιση και σκέφθηκε : «Ευτυχώς κάποιος γνωρίζει ελληνική ιστορία».

«Ήταν ένα κορίτσι, εξαιρετική φοιτήτρια και με ένα επιλεγμένο λεξιλόγιο περιέγραψε  με μεγάλη ακρίβεια τα γεγονότα της Μάχης του Μαραθώνα και ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση. Ήθελα να την αγκαλιάσω,  να την ευχαριστήσω», λέει ο καθηγητής.

«Πίστεψα ότι προέρχεται από την περιοχή του Μαραθώνα της Αττικής και ρώτησα το όνομα της και από πού είναι. Εκείνη μου απάντησε ταπεινά: Το όνομά μου είναι Σιλβάνα και είμαι από την Αλβανία».

Την απάντηση που περίμενε ο καθηγητής από τους 300 Έλληνες φοιτητές την πήρε από την Αλβανή φοιτήτρια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα που επικαλείται σχετική αναφορά της εφημερίδας Espresso.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr