Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Αντιδράσεις για επτά Ελβετούς στρατιώτες με την αλβανική σημαία
Απρίλιος 10, 2015.

Σκόπια.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν μια φωτογραφία με επτά στρατιώτες της Ελβετίας να ποζάρουν με την αλβανική σημαία, μια εικόνα που μεταδόθηκε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα και έτυχε σφοδρής κριτικής και από τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.


Η εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Dnevnik’ παρουσιάζοντας το θέμα, γράφει ότι οι στρατιώτες της Ελβετίας είναι  αλβανικής καταγωγής και η φωτογραφία προκλητική και ‘προδοτική’ για την Ελβετία.

Παρουσιάζει και τις αντιδράσεις ενός αξιωματικού του ελβετικού στρατού ο οποίος δηλώνει «Αυτή η φωτογραφία αντιστοιχεί με προδοσία» και προσθέτει ότι κατανοεί ότι οι στρατιώτες διατηρούν τις εθνικές τους ρίζες αλλά πρέπει να έχουν γνώση ότι φορούν τη στολή του ελβετικού στρατού και πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτού του στρατού.

Ενώ ο εκπρόσωπος του ελβετικού στρατού  Κριστόφ Μπρούνερ δήλωσε  ότι θεωρεί απαράδεκτη τη φωτογράφιση  αυτή και εκείνο που θέλουμε είναι οι στρατιώτες μας να φωτογραφίζονται με τη σημαία μας και κάποια άλλη που για εμάς δεν έχει καμία σημασία».

Επίσης, ο Μάρκο Ρομάνο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας σημείωσε ότι η φωτογραφία αυτή που δημοσιεύθηκε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης είναι απαράδεκτη και ενέχει στοιχεία προδοσίας.

Η φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο στις αλβανικές εφημερίδες με τον τίτλο «Ελβετοί στρατιώτες υψώνουν την αλβανική σημαία»,  προφανώς ικανοποιώντας τα συμπλέγματα των Αλβανών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr