«Τούρκικο μαχαίρι στη Σερβική πλάτη»- Ας συνέλθει η Σερβία


Μάρτιος 2, 2022. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο του προσωρινού θεσμού (προέδρου)  της Πρίστινα, Βιόσα Οσμάνι, στην Άγκυρα, ότι η Τουρκία θα βοηθήσει το λεγόμενο ‘κράτος του Κοσσυφοπεδίου’  να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Τουρκία ήταν η δεύτερη χώρα που αναγνώρισε την αυτοανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και πρόσθεσε ότι, καθώς δεν χρειαζόταν την άδεια κανενός εκείνη τη στιγμή, θα έκανε το ίδιο όταν η Πρίστινα υποβάλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, σημειώνει η σερβική Informer.

Πρόσθεσε ότι μίλησε επίσης με την Οσμάνι για τη βοήθεια της Τουρκίας να λάβει αναγνώριση από χώρες που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα.

«Ως σημαντική χώρα στο ΝΑΤΟ, δεν βλέπουμε τίποτα κακό με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στη συμμαχία και υποστηρίζουμε αυτή τη διαδικασία. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και, όπως βοηθήσαμε στη διαδικασία αναγνώρισης, θα κάνουμε το ίδιο και στη διαδικασία ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ» , είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ειλικρινής επιθυμία της Τουρκίας είναι η διαδικασία διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα να τελειώσει το συντομότερο δυνατό με μια συνολική συμφωνία που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, η Οσμάνι ευχαρίστησε την Τουρκία που είναι πάντα με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει η κοσοβάρικη ‘Koha’.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία έδειξε την ανάγκη να ενταχθεί το Κοσσυφοπέδιο στο ΝΑΤΟ. Υποστηρίζοντας την είσοδό μας στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία στηρίζει άμεσα την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη την περιοχή και στην ευρωπαϊκή ήπειρο -  είπε η Οσμάνι.

informer.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr