“Η ελληνική συμφωνία σημαντική για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ”






Ιούλιος 13, 2015.

Η συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σημαντική για την ασφάλεια της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 
«Χαιρετίζω αυτή τη συμφωνία και νομίζω ότι είναι  σημαντική για την ελληνική οικονομία, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Στόλτενμπεργκ στη Λιουμπλιάνα.

«Η σταθερότητα, η οικονομική ευημερία είναι σημαντικά στοιχεία για πολλούς λόγους που επιδρούν στην ασφάλεια όλων των χωρών μας», είπε ο γγ του ΝΑΤΟ στο τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ.

Ο Στόλτενμπεργκ  είπε ότι ήταν βέβαιος ότι παρά το πρόγραμμα της οικονομικής λιτότητας,  για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους πιστωτές σε αντάλλαγμα ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, σήμερα το πρωί, η Ελλάδα συνεχίζει  να επενδύει στον τομέα της προστασίας της, στο μέλλον.

«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος  και αφιερώνει, εδώ και αρκετά έτη, περισσότερα από δύο τοις εκατό του ΑΕΠ της για την προστασία  της.  Είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει  ένας σύμμαχος με τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή στο ΝΑΤΟ», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ