Σκόπια: Συνάντηση Βικτώρια Νούλαντ με Αλί Αχμέτι στην αμερικανική πρεσβεία






Ιούλιος 13, 2015.

Σκόπια.

Κύρια θέματα της συζήτησης μεταξύ της βοηθού υφυπουργού των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ με τον πρόεδρο του  αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI, στην αμερικανική πρεσβεία, ήταν η επίσπευση της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος του ονόματος με την Ελλάδα και μέτρα για την αντιμετώπιση ένταξης των ισλαμιστών Αλβανών (από τα Σκόπια) στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία και το Ιράκ.


Στη συνάντηση παρέστησαν  ο αναπληρωτής βοηθός υπουργού Άμυνας, Έβελιν Φάρκας και ο πρέσβης στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι.

 «Ο πρόεδρος Αλί Αχμέτι έκρινε ως απαράδεκτη τη συνέχιση της πολιτικής κρίσης, διότι ολόκληρη η κοινωνία αναμένει τη συνέχιση και την επέκταση της ευρωατλαντικής πορείας μας. Το DUI θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που απορρέουν  από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η εφαρμογή τους θα κάνει το δημοκρατικό σύστημα πιο σταθερό», σημειώνει η ανακοίνωση του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων.

Η Νούλαντ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν  ένας ισχυρός συνεργάτης και υποστηρικτής της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης των Σκοπίων.

Η Βικτώρια Νούλαντ συνάντησε διαδοχικά όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας καθώς τον ΥΠΕΞ και τον πρωθυπουργό.



Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε μετά τη συνάντηση με τον Νίκολα Γκρούεφσκι, η Νούλαντ δήλωσε ότι στηρίζει τις συνομιλίες που έγιναν με πρωτοβουλία του πρέσβη Τζες Μπέιλι και του Επιτρόπου  Γιάχανες Χαν, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη συμφωνία της 2ας Ιουνίου (πρόωρες εκλογές στη χώρα).
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ