Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Νταβούτογλου: Εργαζόμαστε να ξαναγεννηθεί ο Τούρκικος Πολιτισμός στα Βαλκάνια

«Νταβούτογλου: Δουλεύουμε για να ξαναγεννηθεί ο τούρκικος πολιτισμός σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Σκόπια»

Ιούλιος 13, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού πραγματοποίησε  επίσκεψη στα Σκόπια, δήλωσε σήμερα , ότι η Τουρκία εργάζεται για την αναβίωση του τουρκικού πολιτισμού σε ορισμένες βαλκανικές χώρες. Μάλιστα, καθόρισε τις χώρες αυτές λέγοντας την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και τη Βοσνία.


«Θα δωρίσουμε ένα τουρκικό λεξικό σε κάθε οικογένεια στα Σκόπια. Εργαζόμαστε για όλα τα Βαλκάνια και ειδικότερα για τα Σκόπια, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, με τους ομόθρησκούς μας εκεί, για να αναγεννηθεί ο πολιτισμός μας», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Η Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται για να ενισχύσει την επιρροή της στα Βαλκάνια, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, και αυτό το προωθεί μέσω των οθωμανικών μνημείων που υπάρχουν στις χώρες αυτές.

Μάλιστα, οι τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες, που δίνονται σχεδόν δωρεάν, έχουν στόχο την προώθηση της τουρκικής γλώσσας και δεν μεταδίδονται μόνο  στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ