Ζάεφ: «Η συμφωνία ανοίγει νέες εμπορικές προοπτικές με την Ελλάδα»



Σεπτέμβριος 25, 2018. 19:01

«Η οικοδόμηση πολιτικών φιλίας δίνει αποτελέσματα, και ένα παράδειγμα τέτοιο είναι το αυξανόμενο εμπόριο με τη Βουλγαρία κατά 12% σε ένα χρόνο», δήλωσε ο Ζάεφ, προσθέτοντας  ότι το ίδιο θα συμβεί και με την Ελλάδα και μέσα σε πέντε χρόνια αναμένεται διπλασιασμός της εμπορικής συναλλαγής μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας.



«Η συμφωνία με τη Δημοκρατία της Ελλάδας ανοίγει νέες προοπτικές συνεργασίας, καθώς και τη δυνατότητα επαναπροσαρμοσμένης χρήσης του λιμένα (Θεσσαλονίκης) για χώρες που δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, δεν θα υπάρχουν προβλήματα με την αναγραφή επί των προϊόντων της ‘Μακεδονίας’  ως  «made in Macedonia».


Καλώ όλους τους κατοίκους της Μπίτολα και της περιοχής να επικεντρωθούν στην περιοχή αυτή και να προετοιμασθούν για την κατάκτηση της ελληνικής αγοράς, επειδή είναι μια καλή και ποιοτική αγορά», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.


Ο Ζάεφ συμμετείχε  σε ανοιχτή συζήτηση με επιχειρηματίες στο Μοναστήρι, που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της ‘Μακεδονίας’,  δήλωσε ότι οι κάτοικοι της πόλης με τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του, ενώ σε άλλες περιοχές θα έχουν  το δικαίωμα χρήσης μόνο οι μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με την τηλεόραση Sitel,  των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/