Οι Κούρδοι της Συρίας προτιμούν τον Μπασάρ αλ Άσαντ παρά τον Ερντογάν




Οι Κούρδοι στην Αφρίν καταγγέλλουν ότι οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν κόψει 500 ελαιόδενδρα για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή (φωτό από το Basnews)


Ιανουάριος 29, 2019. 22:41


Κορυφαίος Κούρδος αξιωματούχος  δήλωσε ότι οι Κούρδοι στη χώρα προτιμούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αντί να επιτρέψουν στον τουρκικό στρατό και στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ελέγχει τις κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία, σημειώνει κουρδικό δημοσίευμα.


Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα ξεκινήσει επιθέσεις κατά των Κούρδων στη Συρία, καθώς η Άγκυρα πιστεύει  ότι  συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).


Οι Κούρδοι στη Συρία προσπαθούν να συνάψουν συμφωνία με τη Δαμασκό, προκειμένου να δοθεί  αυτονομία στους Κούρδους στο βορρά και έτσι να αποτρέψουν τυχόν επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.


Ο Ιλχάμ Έχμεντ είπε στο Μπλούμπεργκ ότι πριν από την απόσυρση των δυνάμεών  τους από τη Συρία οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμάσουν το έδαφος για μια συμφωνία Κούρδων- Τουρκίας και να βρουν μια  ελπιδοφόρα  λύση για το μέλλον των Κούρδων στη Συρία με την κυβέρνηση της  Δαμασκού.


Προειδοποίησε για ένα νέο κύμα βίας στη Συρία, εάν οι ΗΠΑ αποσύρουν τις δυνάμεις τους πριν βρεθεί λύση για την ασφάλεια των Κούρδων.


Οι Κούρδοι προσφέρουν έναν οδικό χάρτη 11 σημείων στη Δαμασκό και τη Μόσχα, έτσι ώστε ο κουρδικός λαός στη Συρία να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού,  αλλά όχι πλήρως, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι δεν επιδιώκουν να αποχωρήσουν από τη Συρία,γράφει το κουρδικό δημοσίευμα.


kurdpress.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr