Αλεξάνταρ Βουλίν σε Ευάγγελο Αποστολάκη: Μεγάλη απειλή η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας



Μάιος 10, 2019. 20:53

Βελιγράδι.

Η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Σερβία και την περιοχή των Βαλκανίων, είναι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη στην Νις.


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας, ο Βουλίν τόνισε ότι υποστηρίζει προσωπικά την πολιτική της Ελλάδας, καθώς και τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ο Αποστολάκης, από την πλευρά του, ‘εξήρε τη σοφή πολιτική επίλυσης του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου’ από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Ελληνοσερβική στρατιωτική συνεργασία


Εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα του Κοσόβου και επανέλαβε τη στήριξη στην Ελλάδα για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας.


Η δήλωση αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την τρέχουσα συνεργασία στο τομέα της Άμυνας και συμφωνήθηκε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης,  και ως πιο σημαντικό στον τομέα της συνεργασίας τονίστηκε η διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.


mia.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr