Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία- η μεγαλύτερη απειλή για τη Βόρεια Μακεδονία



Δεκέμβριος 30, 2019. 17:16

Η Ελλάδα, η Αλβανία και η Βουλγαρία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη Βόρεια Μακεδονία, αυτό δείχνει η πλειοψηφία των πολιτών σε δημοσκόπηση που έγινε στα Σκόπια.



Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Στρατηγικής «Eurothink», σύμφωνα με δημοσίευμα του «360stepeni».


Στην ερώτηση εάν υπάρχει χώρα ή διεθνής οργανισμός που απειλεί τη Βόρεια Μακεδονία, το 26,2% λέει «ναι, υπάρχει».


Σε ερώτηση ποια χώρα ή διεθνής οργανισμός αποτελεί απειλή, το 37,1 % αναφέρεται στην Ελλάδα, το 10,5% επικαλείται την Αλβανία και το 8,8%  τη Βουλγαρία, το 5,5% τη Ρωσία, το 5,2% τις ΗΠΑ, το 4,7% το Κοσσυφοπέδιο και το 2,5% η ΕΕ.


Ως μεγαλύτεροι φίλοι των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας, θεωρούνται η Γερμανία με 16,2%, η Σερβία με 11,8%, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 9,7% και η Τουρκία με 7,4%.


Αν διεξαχθεί αύριο δημοψήφισμα για ένταξη στην ΕΕ, το 75% των πολιτών θα ψηφίσει υπέρ της ένταξης.


Οι πολίτες της χώρας αυτής είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι η χώρα θα γίνει μέλος της ΕΕ σε 5 με 10 χρόνια, μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.


Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους τα Σκόπια δεν έλαβαν ημερομηνία έναρξης για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το 56,8% των ερωτηθέντων ανέφερε την αποτυχία  της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στη χώρα και το 25% σημείωσε ότι σχετίζεται με τα εσωτερικά προβλήματα στην ΕΕ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr