Ανησυχία Τουρκίας για ενέργειες της Ρωσίας σε Κύπρο και Συρία

Αύγουστος 25, 2020. 20:55

Ρωσικά πολεμικά πλοία ετοιμάζονται για επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους Τούρκους - τι σκέφτεται ο Πούτιν; 


Ορισμένοι Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορούμε να μιλήσουμε για προετοιμασίες για μια ειδική στρατιωτική δράση, αν και δεν υπήρχαν επίσημες αναφορές σχετικά με αυτό το θέμα. 

Μια τέτοια δραστηριότητα του ρωσικού στόλου στην περιοχή,  όπου βρίσκονται τα πολεμικά πλοία της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας προκαλεί σοβαρή ανησυχία στον Ερντογάν.

Προς το παρόν, το ρωσικό ναυτικό έχει τουλάχιστον παρουσίες στην περιοχή, 4 από τις οποίες είναι πολεμικά πλοία και 3 είναι υποβρύχια, αυτά έχουν γίνει αντιληπτά.

Παρόμοια δραστηριότητα παρατηρείται σήμερα στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, καθώς και στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία μπορεί να υποδηλώνει την επικείμενη έναρξη εχθροπραξιών μεγάλης κλίμακας. Αυτό αναφέρθηκε προηγουμένως από τα συριακά μέσα ενημέρωσης.


Σήμερα το πρωί, ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροπλάνο πέταξε στη Συρία για να παραδώσει επιπλέον όπλα αφού έγινε γνωστό για την κινητοποίηση των δυνάμεων της 4ης συριακής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας - σκοπεύει να επιτεθεί στις περιοχές του  αλ Μουζαϊρίμπ του αλ Γιαντούντ.

Πληροφορίες αναφέρουν για μετακίνηση του στρατού της Συρίας στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ, όπου βρίσκονται εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες και έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή τουλάχιστον 450 οπλικά συστήματα.

Σήμερα έγινε, επίσης, γνωστό ότι τζιχαντιστές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία επιτέθηκαν σε ρωσική αυτοκινητοπομπή, αυτό εξόργισε το ρωσικό επιτελείο.


Ο  πρόσφατος θάνατος ενός Ρώσου ταξίαρχου, εξόργισε το Κρεμλίνο. Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Άγκυρα μπορεί να εμπλέκεται σε αυτόν τον φόνο.



Οι Ρώσοι έχουν τα δικά τους σχέδια στη Μεσόγειο και δεν θέλουν να εγκατασταθεί η τουρκική κυριαρχία εδώ.

 Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει τους «πελάτες» της στην περιοχή, καθώς και τις ναυτικές διαδρομές προς το Σουέζ, οι οποίες σύντομα θα ανοίξουν, όπως σημειώνει ο ρωσικός «Репортёр».

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr