Μεγάλη διαμαρτυρία Παλαιστινίων κατά της Γαλλίας


Οκτώβριος 29, 2020. 22:53

Οι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από της Γαλλική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στην υπεράσπιση του Γάλλου προέδρου στις καρκατούρες που είχαν στόχο τον προφήτη Μωάμεθ, τον Ερντογάν και την αντι-ισλαμική στάση του.

Σύμφωνα με την τουρκική Γενί Ακίτ, πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν  για να διαμαρτυρηθούν στη δημοσίευση των γελοιογραφιών που προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ σε γαλλικό περιοδικό  και στις δηλώσεις του προέδρου Μακρόν ότι δεν θα τις σταματήσει να τις δημοσιεύουν.


Οι Παλαιστίνιοι, που φώναζαν συνθήματα όπως «Το αίμα μας, οι ζωές μας θα θυσιάζονται για σένα, Προφήτη του Αλλάχ», «Μακρόν, ο εχθρός του Αλλάχ», έχοντας στα χέρια τους τις σημαίες με την ημισέληνο στις οποίες γράφτηκε ο Λόγος της Ταχίντ.


Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τόνισαν ότι ακολουθούν την έκκλησή του για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

Ο Παλαιστίνιος Μεσούντ Γκαναγιέμ, πρώην βουλευτής του ισραηλινού κοινοβουλίου παραβρέθηκε στη διαδήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu,  δηλώνοντας ότι η διαδήλωση οργανώθηκε για να διαμαρτυρηθούν στην άσχημη στάση του Μακρόν έναντι του Ισλάμ και του προφήτη Μωάμεθ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr