Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Μπάιντεν για «αιματηρά χέρια»


Μάιος 17, 2021. Ελλάδα.

Ο Τούρκος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν γράφει την ιστορία της Γάζας με «αιματηρά χέρια» προμηθεύοντας όπλα στο Ισραήλ.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η Washington Post, επικαλούμενη ανώτερες πηγές, η κυβέρνηση Μπάιντεν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ενέκρινε την πώληση αμερικανικών όπλων ακριβείας αξίας 735 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ.

«Σήμερα, ο Μπάιντεν ενέκρινε ένα σημαντικό έγγραφο για την προμήθεια όπλων στο Ισραήλ. Τάσσονται υπέρ του αφοπλισμού μόνο με τα λόγια.

 Αγαπητέ Μπάιντεν, γράφεις με αιματηρά χέρια την ιστορία της Γάζας, η οποία υπόκειται σε δυσανάλογη βία. Συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την προστασία της Παλαιστίνης », είπε ο Ερντογάν, μιλώντας στην Άγκυρα .

Εκείνοι που γυρίζουν την πλάτη στην τραγωδία στην Παλαιστίνη «σπέρνουν τους σπόρους των μελλοντικών καταστροφών στο κεφάλι τους», δήλωσε ο Ερντογάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr