Συγκρούσεις PKK- Τουρκικού Στρατού-Δέκα χωριά εκκενώθηκαν


Ιούνιος 21, 2021. Ελλάδα.

Κουρδική Περιφέρεια.

Δέκα χωριά στην περιοχή Ντουχόκ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Φερχάτ Μαχμούντ, εκκενώθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών του PKK και του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλει στην περιοχή του βόρειου Ιράκ.

Ο Μαχμούντ ανέφερε ότι «Οι άνθρωποι της περιοχής περιμένουν εδώ και χρόνια τα προϊόντα των αμπελώνων και των κήπων τους. Οι άνθρωποι υπέφεραν επίσης πολύ φέτος. Εκκενώθηκαν 10 χωριά στα σύνορά μας. Οι άνθρωποι μπόρεσαν να πάνε στους αμπελώνες και τους κήπους τους πριν, αλλά δεν μπορούν να πάνε με κανένα τρόπο εδώ και δύο μήνες» είπε.

Αναφέροντας ότι οι κήποι κινδυνεύουν να ξεραθούν, ο Μαχμούτ είπε, «Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν βομβαρδισμοί, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στους αμπελώνες και τους κήπους τους λόγω των ανταρτών του PKK. Επειδή έχουν δημιουργήσει πολλά στρατιωτικά σημεία ελέγχου και εμποδίζουν τους γεωργούς», είπε.

Ο πρόεδρος της περιοχής του Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, όπως σημειώνει το Rudaw, προέτρεψε την ηγεσία του PKK να σταματήσει τις δραστηριότητές του.

 «Πρέπει όλοι μαζί, με κοινή στάση, να πούμε στο ΡΚΚ ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι επωφελής και ότι πρέπει να τον κρατήσει μακριά από τον λαό του Κουρδιστάν», είπε χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr