Η Κίνα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία


Φώτο
Global Times

Ιούλιος 18, 2021. Ελλάδα.

Δαμασκός.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον -πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό το Σάββατο ότι η χώρα του αντιτίθεται σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής καθεστώτος στη Συρία.

Ο Γουάνγκ εξήρε τα επιτεύγματα της Συρίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντίθεση του σε ξένες παρεμβάσεις, προσθέτοντας ότι οι κατάφωρες ξένες επεμβάσεις στη Συρία απέτυχαν στο παρελθόν και δεν θα πετύχουν στο μέλλον, σύμφωνα με τη Russia Today.

Η Κίνα συνεχίζει τη συνεπή υποστήριξη της Συρίας σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα της Κίνας και τις μεγάλες ανησυχίες, δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια της με τη Συρία για να προωθήσει την παραδοσιακή φιλία και να προωθήσει  την αμοιβαία επωφελή συνεργασία προς όφελος των δύο λαών.

Ο Κινέζος υπουργός δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει την ισχυρή υποστήριξή της στη Συρία για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, παρέχοντας εμβόλια και άλλες ιατρικές προμήθειες, και το Πεκίνο θα στηρίξει τη Συρία για τη βελτίωση της ευημερίας του λαού και την επιτάχυνση της διαδικασίας ανοικοδόμησης της χώρας καθώς και στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών δυνάμεων.

Εξέφρασε, επίσης,  την αντίθεσή του στις μονομερείς κυρώσεις που αυξάνουν την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr