Σερβία-Αίγυπτος: Υπεγράφη μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας


Ιούλιος 13, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο/Βελιγράδι.

 

Ο Υπουργός Άμυνας  της Σερβίας, Νεμπόιτζα Στεφάνοβιτς υπέγραψε σήμερα στο Κάιρο με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής στρατηγό Μοχάμεντ Αχμέντ Ζάκι, Μνημόνιο Συνεργασίας που δημιουργεί προϋποθέσεις για βελτίωση και ανάπτυξη των αμυντικών σχέσεων μεταξύ  των δύο χωρών, όπως σημειώνει η Politika του Βελιγραδίου.

Ο Στεφάνοβιτς, ο οποίος ηγείται της σερβικής αντιπροσωπείας σε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, έγινε δεκτός με τις υψηλότερες στρατιωτικές και κρατικές διακρίσεις και στη συνάντηση και συνομιλία των αντιπροσωπειών συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες του Αιγυπτιακού Υπουργείου Άμυνας και των  Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά το Μνημόνιο, ο Στεφάνοβιτς ανέφερε ότι θα παρέχει ένα καλό και ποιοτικό νομικό πλαίσιο για τη βελτίωση της κοινής εργασίας, και αυτό θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική βοήθεια σε όλους τους τομείς που οι δύο χώρες θεώρησαν απαραίτητες, αλλά και την εντατική συνεργασία μας στον τομέα των διεθνών αποστολών.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει κοινή επιθυμία συνεργασίας στον τομέα της κατάρτισης ειδικών μονάδων.

Ο Μοχάμεντ Αχμέτ Ζάκι ενημέρωσε τον Στεφάνοβιτς για την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή και εξέφρασε την ετοιμότητα της Αιγύπτου να επεκτείνει τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας με τη Σερβία.

Ο υπουργός Ζάκι έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέταση των δυνατοτήτων βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο στρατών, του στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα και των στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr