Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Η Άγκυρα καταδικάζει την προσβολή της τουρκικής σημαίας στη Λιβύη (βίντεο)


Ιούλιος 7, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε, την προσβολή της τουρκικής σημαίας μπροστά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην πόλη Τομπρούκ της Λιβύης, κατά τη διάρκεια της συνόδου που παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνική Ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ αλ-Νταμπάιμπα τη Δευτέρα, θεωρώντας ότι αυτή η πράξη «στοχεύει στην τουρκο-λιβυκή αδελφότητα».

«Καταδικάζουμε έντονα την άσχημη πράξη που πληροφορηθήκαμε μπροστά από το προσωρινό κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σχετικά με τον νόμο για τον γενικό προϋπολογισμό που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2021 στην πόλη Τομπρούκ της Λιβύης», δήλωσε ο Τούρκος Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Τάντζου Μπιλγκίτς.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του, ο Μπιλγκίτς πρόσθεσε ότι η τουρκική πρεσβεία στην Τρίπολη, μόλις πληροφορήθηκε αυτή την αποτρόπαια πράξη, ανέλαβε τις απαραίτητες γραπτές και προφορικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης και ζήτησε  να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη τέτοιων προκλήσεων και την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών θεώρησε ότι «αυτή η δράση στοχεύει στην αδελφότητα Τουρκίας-Λιβύης», τονίζοντας ότι αυτή η επίθεση στη σημαία της χώρας του «δεν θα επιτύχει ποτέ τον σκοπό της».

Κατέληξε λέγοντας ότι «η απαραίτητη απάντηση θα προέλθει από το φιλικό και αδελφικό Λιβυκό λαό πριν από οποιονδήποτε άλλο».


 

 

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr