Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων: Ο Νταμπάιμπα και οι οπαδοί του είναι πιστοί φύλακες των τουρκικών συμφερόντων


«Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Ο Νταμπάιμπα και οι οπαδοί του είναι πιστοί φύλακες των τουρκικών συμφερόντων», γράφει το δημοσίευμα.

Αύγουστος 15, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

 

Δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων (Aki Arabic) αποκάλυψε ότι η πίστη των Λιβύων και των εξωτερικών παρατηρητών ήταν ότι οι «αντιλήψεις» του φόρουμ πολιτικού διαλόγου, που οδήγησαν στο σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης ενότητας με επικεφαλής τον Αμπντουλχαμίντ αλ Νταμπάιμπα και το Προεδρικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Μοχάμεντ αλ-Μάνφι, δεν ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρατηρητές των λιβυκών υποθέσεων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Νταμπάιμπα δεν είναι η κυβέρνηση όλων των Λιβύων και δεν ελέγχει τη χώρα, προσθέτοντας:

«Το πιο ανησυχητικό για τον Λίβυο πολίτη είναι η αυξανόμενη αίσθηση ότι οι αντιλήψεις που αποκτήθηκαν από το φόρουμ αύξησαν την εξάρτηση της Λιβύης από ξένες ατζέντες».

Και πρόσθεσε:

 «Ο Νταμπάιμπα και οι οπαδοί του είναι πιστοί φύλακες των τουρκικών συμφερόντων, ειδικά επειδή είναι ομάδες που έχουν επιφορτιστεί με την επιβολή μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας στη Λιβύη, στην οποία το πολιτικό Ισλάμ (η τρομοκρατική αδελφότητα) αναλαμβάνουν τους ρόλους της εξουσίας σε μια χώρα στην οποία έχουν ήδη χάσει την πρόκλησή τους».

Και συνέχισε, «Όλα αυτά μπορούν μόνο να δείξουν την ευθραυστότητα των λιβυκών συμφωνιών, οι οποίες μπορεί να καταρρεύσουν λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης και του Προεδρικού Συμβουλίου, να ενεργούν με αμεροληψία και ισορροπία σε σχέση με όλα τα στοιχεία της χώρας».

Το δημοσίευμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλοί παρατηρητές τόνισαν ότι αυτή η τεταμένη ατμόσφαιρα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση στην παράταση της μεταβατικής περιόδου και τη μετακίνηση των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο Δεκέμβριο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Libya al Hadath

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr