Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Αίγυπτος: ο Αλ Σίσι συζητά με τον διευθυντή της CIA για τις εξελίξεις στη Λιβύη


Αύγουστος 15, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Σήμερα, Κυριακή, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η  αιγυπτιακή «Youm7», επικαλούμενη την αιγυπτιακή προεδρία αναφέρει, ότι ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι αντάλλαξε απόψεις με τον Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς, για τις εξελίξεις που σχετίζονται με μια σειρά περιφερειακών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της «κρίσης στη Λιβύη».

Ο επίσημος εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, ο πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, ανέφερε ότι «στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας  για την ασφάλεια και παροχή πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορα σχετικά θέματα».

Η συνάντηση άγγιξε επίσης «το επίπεδο των εντάσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, καθώς και τις εξελίξεις στην παλαιστινιακή υπόθεση και τον φάκελο του Φράγματος της Αναγέννησης».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr