Λίβυος αναλυτής: Η Τουρκία επιδιώκει να διατηρήσει τον έλεγχο στα ιδρύματα της Τρίπολης


«Ζιντάν: Η Τουρκία επιδιώκει να διατηρήσει τον έλεγχο της στους θεσμούς της Τρίπολης», γράφει το δημοσίευμα

Αύγουστος 15, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο πολιτικός ερευνητής Φάρατζ Ζιντάν δήλωσε ότι η Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκει να συνεχίσει να επεκτείνει τον έλεγχο της στα ιδρύματα της Τρίπολης, ιδιαίτερα στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, τα συναλλαγματικά αποθέματα, καθώς και την National Oil Corporation και την εκμετάλλευση του πετρελαϊκού πλούτου.

Ο Ζιντάν προειδοποίησε σε δήλωσή του στο "Sky News Arabia" ότι η συνέχιση αυτού του θέματος διαιωνίζει τον διχασμό και η Λιβύη δεν θα καταφέρει να γίνει μια ενιαία χώρα.

Πρόσθεσε ότι η συστηματική διαφθορά είχε εξαπλωθεί στην Κεντρική Τράπεζα υπό τη διοίκηση του  Αλ Σιντίκ αλ Καμπέρ, με το  λαθρεμπόριο συναλλάγματος και των πιστωτικών εγγράφων, έτσι που τα έσοδα από το πετρέλαιο πήγαν στην Άγκυρα ως μισθοί για Σύρους μισθοφόρους και σε αντάλλαγμα για τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο εναντίον του  Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Libya al Hadath

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr