Πρωτοβουλία Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας για τη Λιβύη


Σεπτέμβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Λιβύη.

 Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο ανακοίνωσε ότι η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία θα ηγηθούν μιας «πρωτοβουλίας υψηλού επιπέδου στη Λιβύη», στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντι Μάιο τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής των εκλογών στη Λιβύη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του τρέχοντος έτους.

 «Ανησυχούμε πολύ που πλησιάζουμε στον Δεκέμβριο και τα διάφορα κόμματα της Λιβύης δεν είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica την Παρασκευή, σύμφωνα με Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AKI.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σημείωσε ότι οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στη Λιβύη είναι «επιθυμητές και απαιτητέες από τον λιβυκό λαό, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην κανονική ζωή», προειδοποιώντας ότι «η αποτυχία διεξαγωγής εκλογών μπορεί να εκθέσει τη χώρα σε μια νέα φάση βίας και αστάθειας».

Η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, σε κοινή τους δήλωση την περασμένη Κυριακή, τόνισαν στα λιβυκά κόμματα τη σημασία της έγκαιρης διεξαγωγής των εκλογών, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανησυχίες του λιβυκού λαού για τη διεξαγωγή των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στην ώρα τους.

alwasat.ly

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr