Hurriyet: «Ο Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις για την Τουρκία»


Σεπτέμβριος 12, 2021. Ελλάδα

Άγκυρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του στον Τύπο στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τις σχέσεις με την Τουρκία και  έκανε σχόλια για το μεταναστευτικό πρόβλημα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Υποστήριξε ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Ελλάδας, ειδικά στο πρόβλημα των μεταναστών, είναι σε μεγάλο βαθμό παράλληλα, ο Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υπήρχε μικρότερη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

 Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον οπλισμό της Ελλάδας σε ορισμένα νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και την αντίρρηση της Τουρκίας σε αυτό, ο Μητσοτάκης είπε: «Το δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας είναι αδιαπραγμάτευτο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα συνεχίσει τη στρατηγική της για την προστασία των συνόρων της, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε:

«Μπορούμε να επεκτείνουμε τον χαλύβδινο φράχτη που χτίστηκε στον Έβρο εάν είναι απαραίτητο».

 

Προκειμένου να αποτραπεί η παράτυπη μετανάστευση, η Αθήνα αύξησε το μήκος του χαλύβδινου φράχτη που εγκατέστησε στα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στα 40 χιλιόμετρα και η κατασκευή του φράχτη ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2021.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε ότι  η χώρα θα αυξήσει την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τα 18 στα 24.


https://www.youtube.com/watch?v=w8u-jGbfUi8

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr