Δημοσκόπηση: Το 70% των Βουλγάρων θεωρεί σημαντική την εξομάλυνση των σχέσεων με τα Σκόπια


Δεκέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Πάνω από το 70% των Βουλγάρων θεωρούν ότι η διευθέτηση των σχέσεων των Σκοπίων με τη Σόφια, είναι πιο σημαντική από την πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό έγινε γνωστό από τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το πρακτορείο Gallup International από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου σε 803 ενήλικους πολίτες της Βουλγαρίας.

Το 71,1% των Βουλγάρων συμφωνεί ότι το πιο σημαντικό είναι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία και δεν είναι τόσο σημαντικό αν η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντίθετη άποψη είναι 7,5%. Το υπόλοιπο 21,4% είναι διστακτικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το μεγαλύτερο μερίδιο των αμφιταλαντευόμενων πέφτει σε νέους, άτομα με πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εκπροσώπους εθνικών μειονοτήτων.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, όταν διενεργήθηκε η ίδια έρευνα, το ποσοστό των αμφιταλαντευόμενων έχει μειωθεί σημαντικά.

Τότε, πάνω από το ένα τρίτο των πολιτών (36,3%) δυσκολεύτηκε να απαντήσει, το 57,9% των ερωτηθέντων θεώρησε την επίλυση προβλημάτων μεταξύ των χωρών ως πρωταρχικό καθήκον και το 5,8% ανέφερε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ ως προτεραιότητα.

gallup-international.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr