Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Τουρκία: Σε υπηρεσία νέο πλοίο συλλογής πληροφοριών


Δεκέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Το χτίσιμο του πλοίου πληροφοριών TCG UFU, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, με κύριο ανάδοχο του έργου την STM.

 Η Aselsan είναι υπεύθυνη για την προμήθεια συστημάτων συλλογής πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ και του συστήματος διοίκησης και ελέγχου.

 

Το νέο πλοίο πληροφοριών έχει ικανότητα να μείνει συνέχεια στη θάλασσα επί 54 ημέρες και βασίζεται στο μοντέλο φρεγάτας MILGEM, ένα φιλόδοξο τουρκικό project, στο οποίο ναυπηγούνται 13 σκάφη αυτού του τύπου. Το πλοίο έχει μήκος περίπου εκατό μέτρα και ζυγίζει 2.400 τόνους. Το πλοίο περιλαμβάνει εξέδρα προσγείωσης ελικοπτέρου. 


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του για την έναρξη λειτουργίας του πλοίου ότι έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη συλλογή πληροφοριών, με έμφαση στη συλλογή ηλεκτρονικών σημάτων (SIGINT), σε απομακρυσμένες αρένες. Το πλοίο παίζει σημαντικό ρόλο, είπε, στην ικανότητα της Τουρκίας να εφαρμόσει τη θαλάσσια και οικονομική στρατηγική της. 

Το νέο πλοίο πληροφοριών θα επιτρέψει στο τουρκικό ναυτικό και στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας να συγκεντρώσουν πληροφορίες από πολύ μεγάλες αποστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ναυτικής εικόνας, δυνατοτήτων συναγερμού και δυνατοτήτων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πληροφοριών και καταδρομών σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων της Τουρκίας. 

Το τουρκικό ναυτικό είναι πολύ ενεργό όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, αλλά πραγματοποιεί επιχειρησιακές δραστηριότητες στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Κέρας της Αφρικής, στον Περσικό Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό. 

Το τουρκικό ναυτικό έχει αναζωογονηθεί και δημιουργεί μια δομή δύναμης μεγάλης κλίμακας για περίπου μια δεκαετία, ως μέρος της εφαρμογής της τουρκικής στρατηγικής - του «Δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας», στο οποίο η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει την ισχύ της ως περιφερειακή δύναμη και να επιτύχει οικονομική και ενεργειακή ανεξαρτησία, ιδίως κατά τον έλεγχο της παραγωγής φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, σημειώνει η Ισραηλινή Άμυνα.

israeldefense.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr