Η τουρκική εταιρεία Aselsan διέψευσε φήμες για πώληση μετοχών στα ΗΑΕ


Δεκέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Η τουρκική αμυντική εταιρεία Aselsan διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι μετοχές της εταιρείας, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στο Ταμείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχεδιάζεται να πωληθούν σε ξένους επενδυτές.

«Η εταιρεία επιφυλάσσεται των νόμιμων δικαιωμάτων να αντιταχθεί σε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς και τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της 7ης Δεκεμβρίου  όπως ανέφερε η Hurriyet.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Αρχής Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), δήλωσε χθες ότι οι ισχυρισμοί ήταν «παραπληροφόρηση».

«Οποιαδήποτε συζήτηση για αυτήν την εταιρεία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Μάλιστα, στο πλαίσιο του νόμου, η Aselsan πρέπει να ειδοποιεί την Πλατφόρμα Δημόσιας Αποκάλυψης για οποιεσδήποτε ενέργειες », είπε ο Ντεμίρ.

Σημείωσε επίσης ότι οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν θυγατρικές και συνεργασίες σε ξένες χώρες στον τομέα της άμυνας και της τεχνολογίας, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας είναι επίσης ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης των Havelsan και Roketsan.

Πρόσφατες αναφορές μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών σε τουρκικές αμυντικές εταιρείες, όπως της Aselsan.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της Aselsan το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 33% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έφτασε τα 7 δισ. τουρκικές λίρες (809,5 εκατ. δολάρια).

Προσθέτουμε ότι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας ανέφερε αύξηση 37% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη στα 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (289,1 εκατομμύρια δολάρια).

Ο λόγος κεφαλαίου προς περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είναι ίσος με 57%, και ο συνολικός όγκος των παραγγελιών για την ίδια περίοδο έφτασε τα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η Aselsan κατατάχθηκε στην 48η θέση στη λίστα Defence News Top 100 για το 2020 με έσοδα 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό καταρτίζει τη λίστα σύμφωνα με τα ετήσια έσοδα των εταιρειών του αμυντικού τομέα.

«Moskovskiy komsomolets»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr