Στον αμυντικό προϋπολογισμό του Μπάιντεν: Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν διέπραξαν εγκλήματα πολέμου- τούρκικο δημοσίευμα


Δεκέμβριος 30, 2021. Ελλάδα.      

Ο Αμερικανός βουλευτής Φρανκ Παλόνε ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ορισμένες εκφράσεις στον νέο νόμο για τον αμυντικό προϋπολογισμό που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη ημέρα, ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ευθύνονται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, γράφει η τουρκική Haberler.

Στο μήνυμα που μοιράστηκε στο Twitter, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Παλόνε έγραψε:

«Το NDAA, που υπογράφηκε χθες από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, περιέχει ορισμένες σημαντικές δηλώσεις που στοχεύουν να λογοδοτήσουν το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου τους στο Αρτσάχ.

Θα συνεχίσω να προσπαθώ να διασφαλίσω ότι οι αιτούμενες αναφορές είναι ακριβείς για την αποκάλυψη αυτών των εγκλημάτων», έγραψε.

Ο σχετικό νόμος απαιτεί έκθεση σχετικά με τη χρήση όπλων στην ένταση Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και αναφέρει ότι τα μέρη πρέπει να τηρήσουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τους διεθνείς νόμους.

Τι λέει ο αρμενικός Τύπος



Στις ειδήσεις του επίσημου ραδιοφώνου της Αρμενίας,  το Δημόσιο Ραδιόφωνο της Αρμενίας, υποστηρίχθηκε ότι ο Νόμος περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA), ο οποίος ψηφίστηκε από το Κογκρέσο στις αρχές του μήνα, περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες κατά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τον εντοπισμό αμερικανικών εξαρτημάτων σε τουρκικά επιθετικά UAV Bayraktar, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέρυσι.

Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν κρατούσε παράνομα και βασάνισε Αρμένιους στρατιώτες.

Υποστηρίζεται επίσης ότι η Τουρκία έστειλε στρατεύματα στην περιοχή για να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν και ότι το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε τους διεθνείς νόμους και συμφωνίες λόγω της συνεχιζόμενης βίας.

 

Το υπέγραψε ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νέο αμυντικό νομοσχέδιο των 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη ημέρα. Ο νόμος περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες για τα σχέδια του αμερικανικού στρατού για τη νέα περίοδο και ορισμένες διατάξεις σχετικά με συνταγματικές ανησυχίες, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr