Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Τουρκία: Ο υπουργός Οικονομίας που δεν χειροκρότησε τον Ερντογάν παραιτήθηκε

φωτό από το Telegram


Δεκέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

 

Παραιτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Λουτφί Ελβάν.

Ο Τύπος γράφει ότι στη θέση του τοποθετήθηκε ένα πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Μπεράτ Αλμπαϊρκ (γαμπρός του Ερντογάν, ο οποίος έφυγε από την ίδια θέση πριν από ένα χρόνο).Ένα ενδιαφέρον περιστατικό συνέβη με τον Ελβάν.

 Μετά την πύρινη ομιλία του Ερντογάν σε μέλη του κόμματος για την οικονομία της χώρας, ότι δεν κατάλαβε αυτούς που στις τάξεις του κόμματος αντιτίθενται στη μείωση του βασικού επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας, όλο το ακροατήριο χειροκρότησε.

Εκτός από ένα άτομο.

 Ήταν ο υπουργός Οικονομικών. Φυσικά, η αντιπολίτευση το πρόβαλε. Και υποτίθεται ότι ακόμη και αυτό επηρέασε τη συναλλαγματική ισοτιμία της λίρας. 

Ο λόγος που δεν χειροκρότησε ο Ελβάν ήταν γιατί η ομιλία του Τούρκου προέδρου περιείχε συγκαλυμμένη κριτική στον υπουργό. Την ίδια μέρα φάνηκαν προβλέψεις για επικείμενη παραίτηση του.

 

 Υπουργός Οικονομίας διορίστηκε ο Νουρεντίν Νεμπάτι

 


Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ με απόφαση ΦΕΚ που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Νουρεντίν Νεμπάτι διορίστηκε  επικεφαλής στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε αντικατάσταση του Λουτφί Ελβάν. Ο Νεμπάτι είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών για ένα διάστημα.

Hurriyet, Telegram, 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr