Η Τουρκία σκάβει τάφρο στα σύνορα με τη Συρία

 


Ιανουάριος 4, 2022. Ελλάδα.

Γκαζίαντεπ.

«Προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες όπως η παράνομη διέλευση και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, λαμβάνονται μέτρα και σκάβονται βαθιά χαρακώματα», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη γραμμή 48 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Ογκούζελι και Καρκαμίς στα σύνορα με τη Συρία, η οποία διαθέτει 7 συνοριακά αστυνομικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών αστυνομικών τμημάτων Ερμής και Κοπρού Μπατί. Στη συνοριακή γραμμή σκάβονται επίσης βαθιές τάφροι, όπου μεγιστοποιείται η υπερσύγχρονη και τεχνολογική προστασία.


Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων στη συνοριακή γραμμή για την αποτροπή περιστατικών όπως το λαθρεμπόριο και η διείσδυση τρομοκρατών, κατασκευάστηκε ένας ατσάλινος πύργος 25 μέτρων με ανελκυστήρα στο συνοριακό αστυνομικό τμήμα  Κοπρούμπασι, ενώ 30 αισθητήρες εστιασμένοι στην κίνηση τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία στην περιοχή. Τοποθετήθηκε ακόμη επαρκής φωτισμός στην περιοχή, ενώ 10 UAV έχουν τεθεί σε λειτουργία για την παρακολούθηση των επικίνδυνων σημείων καθόλη την τάφρο των 48 χιλιομέτρων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο έλεγχος της περιοχής συμπληρώνεται από εκπαιδευμένα σκυλιά που ακολουθούν τις περιπολίες στη συνοριακή γραμμή.

 

Yeni Şafak

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr