Η Ελλάδα θα τοποθετήσει Patriot στην Αλεξανδρούπολη; τούρκικο δημοσίευμα


“Τι συμβαίνει στα τουρκικά σύνορα; Νέος εταίρος για την Ελλάδα. Ενάντια στο ενδεχόμενο ενός πιθανού «πολέμου»”

Ιανουάριος 4, 2022. Ελλάδα.

Στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας θα τοποθετηθούν οι Patriot της Σαουδικής Αραβίας;

Σε δήλωση για το κρίσιμο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη για πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες. Μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας είναι οι Patriot του συστήματος αεράμυνας. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες των ειδήσεων...., γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Συνεχίζει:  

Η Ελλάδα αναζητά σύμμαχο σε περίπτωση ενδεχόμενου «πολέμου» στα σύνορά της με την Τουρκία.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησής τους στην Αθήνα έδωσαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ  και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Δένδιας είπε ότι οι συχνές επαφές μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένδειξη εγγύτητας στις διμερείς σχέσεις.


Υποστήριξε ότι η αποστολή από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία κατευθυνόμενων συστοιχιών αεράμυνας που χρησιμοποιούνται στα πυραυλικά συστήματα Patriot είναι ένα ευεργετικό βήμα για την ασφάλεια της περιοχής και της Ευρώπης, καθώς και για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας.

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Αλεξανδρούπολη

Απευθυνόμενος στον Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ , ο Δένδιας δήλωσε ότι εργάζονται επίσης για νέες συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της οικονομίας και είπε: «Μια αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη για να εξετάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες σε μια ενδιαφέρουσα και αναπτυσσόμενη περιοχή. θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την υπόσχεσή του να το πραγματοποιήσει».

Ο Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ  τόνισε επίσης ότι κατά τη συνάντηση με τον Δένδια είχαν διαβουλεύσεις για τη συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και του πολιτισμού και σημείωσε ότι στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τα πολιτικά προβλήματα στις χώρες της περιοχής.

ahaber.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr