Η Ρωσία ενισχύει τη βάση της στη βόρεια Συρία με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και Αφρικανούς μισθοφόρους


Φωτογραφία: arabic.rt.com

Ιανουάριος 4, 2022. Ελλάδα.

Πηγές των τοπικών μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η Ρωσία εγκατέστησε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου σε μία από τις στρατιωτικές της βάσεις στη βορειοανατολική Συρία.


Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Syria TV» ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν στρατιωτικές ενισχύσεις στο αεροδρόμιο al Tabqa στην αγροτική περιοχή της επαρχίας Ράκα, την οποία έχουν καταστήσει κύρια βάση τους στη βορειοανατολική Συρία.

Ο ιστότοπος σημείωσε ότι αυτές οι ενισχύσεις αποτελούνταν από οκτώ στρατιωτικά οχήματα και ένα λεωφορείο που μετέφερε περίπου 60 μαχητές της πολιτοφυλακής Wagner, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων αφρικανικής καταγωγής.


Αναφέρεται, ακόμη, ότι η Ρωσία είχε φέρει αυτή την ενίσχυση από τη βάση Χμέιμιμ, που βρίσκεται στη δυτική αγροτική περιοχή της επαρχίας Λατάκια, που ενισχύει την άποψη ότι σκοπεύει να μεταφέρει τους μισθοφόρους της ομάδας Wagner στην περιοχή Άιν αλ Αράμπ, εγκαθιστώντας το σύστημα ηλεκτρονικού αποκλεισμού στο αεροδρόμιο Αλ Τάμπκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία στέλνει ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου στην αγροτική περιοχή της Ράκα στη βόρεια Συρία.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει εντείνει τις στρατιωτικές και διπλωματικές της δραστηριότητες στον ανατολικό Ευφράτη προκειμένου να πείσει τις κουρδικές πολιτοφυλακές να δράσουν υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, αλλά όλες οι προσπάθειές της απέτυχαν, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Eldorar.com, Yadex.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr