Σκόπια: Η ‘μακεδονική’ ταυτότητα είναι το θεμέλιο του κράτους


Ιανουάριος 15, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι τόνισε σε ομιλία του ότι «οι συνομιλίες με τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, αλλά κανείς δεν πρέπει και δεν θα διαπραγματευτεί για την ταυτότητα του ‘μακεδονικού’ λαού».

«Στο δρόμο προς την ΕΕ, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις για τις οποίες οι δύο κυβερνήσεις, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, είναι αποφασισμένες να βρουν λύσεις μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας. Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας ενδιαφέρονται περισσότερο για την οικονομία, τις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και νεανικές ανταλλαγές, τις υποδομές που συνδέουν και σε αυτά τα θέματα πρέπει να συνεργαστούμε πολύ περισσότερο.

Η ιστορία ανήκει στους ιστορικούς, αλλά τα ζητήματα ταυτότητας βασίζονται στο λαό και το κράτος. 

«Δεν υπάρχει δίλημμα για την κυβέρνηση - κανείς δεν πρέπει και κανείς δεν θα διαπραγματευτεί για την ταυτότητα του ‘μακεδονικού’ λαού και για την ιστορικά και επιστημονικά επιβεβαιωμένη ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα της ‘μακεδονικής γλώσσας’», είπε ο Κοβάτσεφσκι.

Δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει τις πολιτικές καλής γειτονίας και την ενισχυμένη συνεργασία με όλες τις γειτονικές χώρες.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διατηρεί και να αναπτύσσει σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με όλους τους γείτονές της, ξεκινώντας συνεχώς νέα προγράμματα και έργα για τη σύνδεση των πολιτών μέσω πρωτοβουλιών όπως τα «Ανοιχτά Βαλκάνια»», κατέληξε ο Κοβάτσεφσκι.

makfax.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr