Σκόπια: Ο Μητσοτάκης λέει ότι δεν συμφωνεί με ‘μακεδονική γλώσσα και εθνότητα’


Ιανουάριος 14, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Η κριτική μου για τη συμφωνία δεν αφορούσε το όνομα, αναφερόταν στη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα και συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό είναι μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Antenna, σημειώνει η Press24 των Σκοπίων.

 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΜΙΑ από την Αθήνα, ο Μητσοτάκης εξηγεί ότι «αυτά τα λάθη δεν διορθώνονται» και τόνισε ότι τώρα η Ελλάδα προσπαθεί για καλές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Από τη στιγμή που συνέβη, έχουμε κάθε λόγο να επιδιώκουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και κυρίως να διευρύνουμε την οικονομική μας επιρροή. Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα γίνεται ξανά πρωταγωνιστής του ενεργειακού χάρτη των Βαλκανίων, όχι μόνο σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. 

Ο Μητσοτάκης λέει η Συμφωνία των Πρεσπών 
έχει σφάλματα

«Η Ελλάδα είναι μια φυσική πηγή εισροής ενέργειας στα Βαλκάνια και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ρόλο μας», είπε ο Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί μέσω αυτής η Ελλάδα «θα έχει την ευκαιρία να πιέσει για την εφαρμογή της συμφωνίας και να επουλώσει τις όποιες αδυναμίες του επιτρέπει το νομικό πλαίσιο».

Ο Μητσοτάκης δηλώνει απόλυτα συνεπής με τις απόψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών που διατυπώθηκαν πριν από την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, εξηγώντας ότι θα ήταν πολύ εύκολο και πολιτικά χρήσιμο για αυτόν αν έλεγε προεκλογικά ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία.

«Δεν το έκανα γιατί είμαι σοβαρός πολιτικός και ξέρω πολύ καλά ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να αλλάξουν», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Antenna λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εισαγωγής lockdown στη χώρα, αλλά και κάθε σενάριο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

press24.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr