Η Ρωσία ζητά διευκρινίσεις από την Τουρκία για δήλωση συμβούλου του Ερντογάν


Ιανουάριος 14, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη χρήση των δυνάμεων του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στο Καζακστάν.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2021, αναφέρει το TASS.

«Υπήρξε , για να το θέσω ήπια, μια ακατανόητη δήλωση στην Άγκυρα από έναν από τους συμβούλους του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες του Καζακστάν για την πρόσκληση του CSTO. Ζητήσαμε τώρα από τους Τούρκους συναδέλφους μας να εξηγήσουν τι σημαίνει αυτό», είπε ο διπλωμάτης.

 


Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ξεκίνησε η αποχώρηση των συλλογικών ειρηνευτικών δυνάμεων του CSTO από το Καζακστάν.

Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Στάνισλαβ Ζας , είπε ότι σε λίγες μέρες οι ληστές και οι τρομοκράτες ηττήθηκαν στη δημοκρατία και τα υπολείμματα των συμμοριών τους προσπαθούν να κρυφτούν από τη δικαιοσύνη στο ‘υπόγειο’.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του CSTO έφτασαν στο Καζακστάν μετά από αίτημα του Προέδρου Κασίμ Γιομάρτ Τοκάγιεφ .

Στις 2 Ιανουαρίου, λόγω της απότομης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα, ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα.

 Τα οικονομικά αιτήματα των διαδηλωτών αντικαταστάθηκαν σύντομα από πολιτικά, ιδίως σχετικά με την αποχώρηση του πρώην προέδρου Νουρσουλτάν Ναζρμπάγιεφ από την πολιτική.


lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr