Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Οι δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας κατεστάλησαν


Φεβρουάριος 24, 2022. Ελλάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ουκρανοί Συνοριοφύλακες δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση στις ρωσικές μονάδες που εισέβαλαν στη χώρα.

Όπως σημειώνεται: τα μέσα αεράμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας καταστέλλονται. Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η στρατιωτική υποδομή των αεροπορικών βάσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είναι εκτός λειτουργίας», ανέφερε το υπουργείο.

Οι πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης για το ρωσικό αεροπλάνο που φέρεται να καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι αληθινές, πρόσθεσε το υπουργείο.

Νωρίτερα, το τμήμα είπε ότι οι  ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προκάλεσαν κανένα πλήγμα σε πόλεις της Ουκρανίας, δεν υπήρχε απειλή για τον άμαχο πληθυσμό. 

Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας: στρατιωτικά αεροδρόμια, αεροπορία, εγκαταστάσεις αεράμυνας.

Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι συνθήκες απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από τη Μόσχα, καθώς η DPR και η LPR στράφηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία για βοήθεια.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα σχέδια της Ρωσίας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία θα αγωνιστεί για την αποστρατικοποίησή της, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

tvzvezda.ru

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr