Συναντήθηκαν εκπρόσωποι των Σλάβων και των Μουσουλμάνων της Ελλάδας

 


Φεβρουάριος 5, 2022. Ελλάδα.

Η πρόεδρος του πρώτου και μοναδικού πολιτικού κόμματος των μουσουλμάνων στη Θράκη της Ελλάδας, Τσιντέμ Ασάφογλου συναντήθηκε χθες (σημ. την Πέμπτη) με τους εκπροσώπους των Σλάβων της Μακεδονίας, Ευγενία Νατσουλίδου και τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσαρκνιά, ιδρυτών του «Κρίστε Μισίρκοφ» που επηρεάζει τους Σλάβους στην περιοχή της Έδεσσας.

Η συνάντηση που έγινε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα των δύο κοινοτήτων, καθώς και η μελλοντική  πολιτική συνεργασία τους.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της σλαβομακεδονικής κοινότητας στη Μακεδονία του Αιγαίου, που μας υποδέχτηκαν ως καλεσμένους, και να ενημερώσουμε το κοινό ότι οι επαφές μας θα συνεχιστούν, δεδομένου ότι σε μια πολυπολιτισμική χώρα διαφορετικών εθνοτήτων, εκτιμώνται για το καλό της χώρας, αφού θα φέρει πλούτο και δημοκρατία, ισότητα της κοινωνίας με κάθε έννοια» αναφέρει η τούρκικη ανακοίνωση.

novamakedonija.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr