Τουρκία: Ο Ερντογάν φίλησε την 129χρονη Οθωμανική σημαία...


Μάρτιος 18, 2022. Ελλάδα.

Δαρδανέλια.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στην «Ημέρα των Μαρτύρων της 18ης Μαρτίου και 107η επέτειος της Νίκης του Τσανάκκαλε» που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Μαρτύρων στη χερσόνησο της Καλλίπολης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 107ης επετείου. Στον χώρο που είχαν στηθεί δύο γιγαντοοθόνες,  για την τελετή και έγινε παρέλαση από το στρατιωτικό συγκρότημα.

 «Ένα έθνος ερωτευμένο με την ανεξαρτησία άλλαξε τον ρου της ιστορίας εδώ πριν από 107 χρόνια. Οι πόλεμοι της Καλλίπολης είναι ένα μεγάλο ηρωικό έπος στο οποίο εκτίθενται οι υψηλές αρετές του έθνους μας όπως η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.


Μέρος της τελετής ήταν η παράδοση στον Τούρκο πρόεδρο της 129χρονης σημαίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την οποία ο Ερντογάν φίλησε τρεις φορές  και την έβαλε στο μέτωπό του.

Κατόπιν την παρέδωσε στον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που αφού την φίλησε τρεις φορές την ακούμπησε κι αυτός στο μέτωπό του.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σημαία ανήκε στον οθωμανικό στρατό υπό τη διοίκηση του ταγματάρχη Γιουσούφ Μπέη και μεταφέρθηκε στην Τουρκία από τον υπουργό Πολιτισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι,  έπειτα από δημοπρασία που έγινε στην Αγγλία, όπως σημειώνεται.

milliyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr