Yeni Şafak: «Η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη αναστάτωσε τις ΗΠΑ: υπόσχεση στήριξης κατά της Τουρκίας»


Μάρτιος 18, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη την περασμένη Κυριακή έλαβε ευρεία κάλυψη στον παγκόσμιο Τύπο. 

Η σύνοδος κορυφής, όπου σημειώθηκαν θετικές εξελίξεις, αναστάτωσε τις ΗΠΑ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, υποσχέθηκε να στηρίξει την Ελλάδα.

Ο Πάιατ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της «επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας». 


Ο Αμερικανός Πρέσβης, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα έχει βγει επιτυχώς από την οικονομική κρίση για περισσότερα από 10 χρόνια, δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, συνεργάστηκα στενά με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας στις προσπάθειές τους να ανοικοδομήσουν τη χώρα στους τομείς της οικονομίας και της πολιτικής σταθερότητα και  στην εξωτερική πολιτική». 

Ο Πάιατ τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κρίση της Ουκρανίας αφού η Βόρεια Μακεδονία είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ.

yenisafak.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr