Τουρκία: Συναγερμός για θαλάσσια νάρκη που εντοπίστηκε στο Βόσπορο


Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

Ένα ξένο σώμα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα στενά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη που κινητοποίησε τις λιμενικές αρχές. 

 Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες ενός σκάφους που διέσχιζαν τον Βόσπορο είδαν ένα μεταλλικό αντικείμενο, μαύρου χρώματος και μερικές κεραίες να προεξέχουν από αυτό.

Οι επιβάτες ειδοποίησαν αμέσως τους οδηγούς των μικρών οχηματαγωγών που πραγματοποιούσαν την εν λόγω γραμμή, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν τις αρχές. 

Εκδόθηκε εντολή διακοπής της ναυσιπλοΐας και στις δύο πλευρές του Βοσπόρου μέχρι να γίνει επαλήθευση της κατάστασης.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από τα προκαταρκτικά στοιχεία φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με θαλάσσια νάρκη, σοβιετικής παραγωγής. 

Το υπουργείο ανέφερε ότι λαμβάνονται μέτρα για την απομάκρυνσή της από τον Βόσπορο, ενώ δεν είναι γνωστό εάν άλλες νάρκες πλέουν στη θαλάσσια περιοχή.

Τι λέει η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τουλάχιστον δέκα ουκρανικές νάρκες έχουν παρασυρθεί στο νότιο δυτικό τμήμα του Εύξεινου Πόντου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ρωσικής «tvzvezda» Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο που βρέθηκε στον Βόσπορο ήταν θαλάσσια νάρκη. 

Η νάρκη εντοπίστηκε από το πλήρωμα ενός πολιτικού εμπορικού σκάφους. Το αντικείμενο παρασύρθηκε στην παράκτια ζώνη του Βοσπόρου. Ομάδες υποβρύχιας άμυνας ειδοποιήθηκαν και στάλθηκαν στην θαλάσσια τοποθεσία εντοπισμού του αντικειμένου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως έχει δημοσιευθεί  η Ουκρανία είχε τοποθετήσει  420 παλιές θαλάσσιες νάρκες στα λιμάνια της Οδησσού, του  Οτσάκοβο, της Τσερνομόρσκαγια και του Γιούζνι, στις οποίες το δέσιμό τους έσπασε από την κακοκαιρία και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα προς τα νότια του Εύξεινου Πόντου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr