Τούρκος ΥΠΕΞ: «Συνεργαζόμαστε με το Ισραήλ, προσπαθούμε να σταματήσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία»


Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

 Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και ξεκίνησε έναν πόλεμο για τον οποίο διάφορες χώρες προσπαθούν να μεσολαβήσουν μεταξύ των μερών, γράφει η ισραηλινή Maariv.

 Τώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι «αν και δεν υπάρχει μηχανισμός συντονισμού μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, όσον αφορά τις επαφές με τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι δύο χώρες ενημερώνονται μεταξύ τους σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης»

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ της ισραηλινής πλευράς και της τουρκικής πλευράς, καθώς και με τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες. 

Οι μεσολαβητές σκοπεύουν να επιφέρουν πρώτα κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια να ανοίξουν συζητήσεις για τα τέσσερα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και τα οποία συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πιθανότητα οι ηγέτες των χωρών να συναντηθούν τελικά στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρατζίπ Ερντογάν για να συζητήσουν τη μεσολάβηση και τις εγγυήσεις στο τέλος της σύγκρουσης, όπως σημειώνεται.

maariv.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr