Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Στη νότια Ουκρανία άρχισε η μετάδοση ρωσικών καναλιών και επιβλήθηκε το ρωσικό ρούβλι στις συναλλαγές


Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

Στη νότια Ουκρανία, άρχισαν να δημιουργούνται νέες στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις. Ο Γκεόργκι Μουράντοφ, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, προέβη σε σχετικές δηλώσεις στα ρωσικά media.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  έχει ξεκινήσει η μετάδοση ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών στην περιοχή  Χέρσον και στα νότια της περιοχής Ζαπορίζια. 

Επιπλέον ο κόσμος εκεί άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα ρωσικά ρούβλια για εποικισμούς. 

«Όλα αυτά είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί η νοτιοανατολική Ουκρανία ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος του ρωσικού πολιτισμού, ανήκε στο Κυβερνείο Ταυρίδας», τόνισε ο Μουράντοφ.

Όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, οι οικισμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Μεταξύ αυτών η Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο παλιό "Κυβερνείο της Ταυρίδας"


«Αυτές οι περιοχές αποτελούσαν πάντα ένα ενιαίο οικονομικό σύμπλεγμα με την Κριμαία, η οποία τροφοδοτούσε φαγητό στους τουρίστες που έφταναν στη Χερσόνησο», υπενθύμισε ο μόνιμος εκπρόσωπος του προέδρου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τώρα η Κριμαία και το Ντονμπάς συνδέονταν με χερσαίο διάδρομο. Στο πλαίσιο  της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» , ο δρόμος από την Κριμαία προς τη Μαριούπολη τέθηκε υπό έλεγχο.

Ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr