Πολωνός στρατηγός ζητά ενσωμάτωση του Καλίνινγκραντ στην Πολωνία


Μάρτιος 26, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο πρώην διοικητής των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας, στρατηγός Βάλντερμαρ Σκρίπτσακ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Super Express παρουσίασε τις αξιώσεις της Βαρσοβίας στο Καλίνινγκραντ, γράφει η Ria Novosti.

Ο Πολωνός στρατηγός δήλωσε ότι η Περιφέρεια του Καλίνινγκραντ είναι μια περιοχή «υπό ρωσική κατοχή από το 1945».

 Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό το έδαφος δεν ήταν ποτέ ρωσικό, και ανήκε ιστορικά στην Πρωσία και την Πολωνία.

- Τώρα θα άξιζε να τα ζητήσετε, όπως παλιά για τα Ανακτηθέντα Εδάφη - είπε. - Ίσως αξίζει να ζητήσετε αυτήν την περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία, κατά τη γνώμη μου, είναι μέρος της επικράτειας της Πολωνίας. Έχουμε το δικαίωμα να έχουμε αμφισβητήσεις για την περιοχή που κατέχει η Ρωσία, είπε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον ίδιο περιφέρεια του Καλίνινγκραντ «δεν έχει στρατιωτική σημασία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη απεχθής δήλωση του Σκρίπτσακ για μια ρωσική πόλη, σημειώνει το Ria.ru,  έτσι, πέρυσι αποκάλεσε την περιοχή του Καλίνινγκραντ «πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα και την πολωνική πεδιάδα», και περιέγραψε μάλιστα έναν ενδεχόμενο «πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ» για αυτήν την περιοχή.

 

Τότε,  η ρωσική κρατική Δούμα  θεώρησε αυτή τη δήλωση ως εχθρική και ξεπερασμένη, και ο κυβερνήτης της περιοχής,  Αντόν Αλιχάνοφ, προέτρεψε τον Σκρίπτσακ να σταματήσει να φαντασιώνεται και να «προσπαθήσει να μην βρίσκεται στη Λίθινη Εποχή». 

Υπενθύμισε επίσης ότι κάποτε ήταν οι Σοβιετικοί στρατιώτες που βοήθησαν στην αποκατάσταση της Πολωνίας μετά τον (Β΄ Παγκόσμιο) πόλεμο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr