Βουλγαρία: Πανικός για τα καύσιμα- τεράστιες ουρές στα βενζινάδικα


Μάρτιος 3, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στα πρατήρια της χώρας μας και τα καύσιμα ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 3 λέβα το λίτρο, σημειώνει business.dir.bg.

Πολλοί οδηγοί θέλουν να ανεφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους, φοβούμενοι ότι οι τιμές των καυσίμων θα εκτιναχθούν απότομα -από τη μια μέρα στην άλλη- ενόψει της απότομης αύξησης των τιμών του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

 Άλλοι φοβούνται ότι η στρατιωτική σύγκρουση θα διαταράξει τον εφοδιασμό πετρελαίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε έλλειψη επαρκών καυσίμων στα βενζινάδικα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία- BNR.

Το ντίζελ και η βενζίνη ξεπέρασαν τα 3 Λέβα ανά λίτρο σε ορισμένα πρατήρια. Η άνοδος από την αρχή της σύγκρουσης, μέσα σε λίγες μέρες, ξεπερνά τα 11 Στοτίνκι (λεπτά) ανά λίτρο, γράφει το bTV .

Στη Σόφια, οι ουρές στα βενζινάδικα είναι 20-30 αυτοκίνητα η καθεμία, ανέφερε η NOVA .

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων συσσωρεύτηκαν μπροστά στα βενζινάδικα του Βιντίν, ανέφερε το BNR .

 Σε κάποια από αυτά το καύσιμο έχει ήδη ξεπεράσει την τιμή των 3 λέβα το λίτρο (1,53 Ευρώ). 

Σε ένα από τα βενζινάδικα υπήρχαν περισσότερα από 20 αυτοκίνητα. Ο κόσμος συσσωρεύει αποθέματα λόγω των αυξανόμενων τιμών, καθώς και λόγω των φόβων ότι θα υπάρξει έλλειψη.

 Δείτε τι έλεγαν οι οδηγοί στην ουρά:

«Τι είναι αυτό το χάος; Η βενζίνη θα ανέβει και θα γίνει ένα  σπάνιο είδος. Και τι να κάνουν οι άνθρωποι; Αύριο θα είναι το ίδιο ... Αυτό οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπάρχουν φήμες ότι δεν θα υπάρχει καύσιμο και θα είναι πάνω από 4 λέβα από αύριο.

Την ίδια κατάσταση στην περιοχή του Κάρλοβο ανέφερε το BNT . 

Οι οδηγοί έλαβαν εντολή να περιμένουν για να ανεφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους γιατί ανησυχούν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξει πρόβλημα με την προμήθεια καυσίμων.

Ένα από τα πρατήρια της περιοχής έκλεισε και σε ένα άλλο η τιμή του πετρελαίου είναι ήδη 3,16 το λίτρο.

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν μπροστά σε όλα τα βενζινάδικα στη Βράτσα. Ο κόσμος φοβάται ότι οι τιμές των καυσίμων θα εκτιναχθούν απότομα μετά τα μεσάνυχτα και θα δυσκολέψουν τις παραδόσεις τις επόμενες ημέρες. Τα καύσιμα στη Βράτσα είναι ακόμα κάτω από 3,00 λέβα.

Σύμφωνα με την «24 Chasa»,  ουρές υπάρχουν και στη Φιλιππούπολη, καθώς το ντίζελ ήταν 2,71 λέβα στις 7 μ.μ.. Σε μόλις 10 λεπτά η τιμή του έγινε 2,80 λέβα. 

Εκνευρισμένος από τον αργό ανεφοδιασμό, ένας ο οδηγός πήγε σε άλλο βενζινάδικο κοντά στην περιοχή  Προσλάβ. Εκεί βρήκε το ντίζελ στα 2,88 λέβα το λίτρο.

Όλοι οι οδηγοί πιστεύουν ότι τα καύσιμα θα γίνουν δυσεύρετα εάν συνεχισθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr