Η Ουκρανία επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε αρχηγό βουλγαρικού κόμματος


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

Η Ουκρανία επέβαλε 10ετή απαγόρευση εισόδου στον Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ αρχηγό του βουλγαρικού πολιτικού κόμματος, «Αναγέννηση», ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα της αντιπολίτευσης στο βουλγαρικό κοινοβούλιο, «με το αιτιολογικό ότι είναι κατάσκοπος της Ρωσίας».

Ο Κωσταντίνοφ ανέφερε ότι κρατήθηκε προσωρινά κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και ισχυρίστηκε ότι οι βουλγαρικές αρχές έκαναν κακόβουλες αναφορές για αυτόν στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Αυτή η κατηγορία θεωρείται στην πραγματικότητα πιο αυστηρή ποινή από τη θανατική ποινή» είπε και προειδοποίησε ότι η κατηγορία θα μπορούσε επίσης να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές Βούλγαρων πολιτών που συνάντησε στην Ουκρανία.

Οι υποστηρικτές του Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ πέταξαν χιονόμπαλες στον Πρωθυπουργό  Κιρίλ Πέτκοφ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον λόφο Σίπκα την ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου, το τέλος του Οθωμανο-ρωσικού πολέμου, και προσπάθησαν να σαμποτάρουν την ομιλία του με φιλορωσικά συνθήματα.

Το Κόμμα  της Αναγέννησης και το φιλορωσικό κομμουνιστικό Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), το οποίο είναι ένας από τους εταίρους της τετρακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ, καταψήφισαν την κοινή δήλωση που υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

ajanshaber.com.tr

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr