Οι Εβραίοι ανά τον κόσμο δημιούργησαν διεθνές ίδρυμα για βοήθεια στους πρόσφυγες Ουκρανούς Εβραίους


Μάρτιος 8, 2022. Ελλάδα.

 Η «Ευρωπαϊκή Ραβινική Διάσκεψη», ίδρυσε ένα διεθνές ταμείο για τη βοήθεια στους  Εβραίους πρόσφυγες από την Ουκρανία, μάλιστα η πρώτη δωρεά ανήλθε στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Το αρχικό ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων είναι δωρεά από τους κ. Γιούρι και Τζούλια Μίλνερ, οι οποίοι δημιούργησαν ένα ειδικό ταμείο για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς Εβραίους πρόσφυγες.

Ο Μίλνερ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην ισραηλινή τεχνολογία και σημαντικός συνεισφέρων σε εβραϊκά κεφάλαια.

Τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης θα υποστηρίξουν ανθρωπιστικές προσπάθειες σε Εβραίους πρόσφυγες, στέγαση, τρόφιμα, φάρμακα, ιατρική - νομική και ψυχολογική βοήθεια και μεταφορά από και προς τα συνοριακά περάσματα και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραβινικής Διάσκεψης, Ραβίνος Πίντσας Γκολντσμίτ, δήλωσε: «Ο κ. Γιούρι και η Τζούλια Μίλνερ είναι πολύ χρήσιμοι και ανοίγουν τις καρδιές τους στην εβραϊκή κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά σε περιόδους στενοχώριας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και είναι καιρός να τους ευχαριστούμε για την τιμητική τους προσφορά σε έναν από τους υψηλότερους στόχους.

Μάλιστα, η πρώτη αντιπροσωπεία της διάσκεψης θα αναχωρήσει για τη Ρουμανία και τη Μολδαβία για να παρακολουθήσει στενά την απορρόφηση των προσφύγων και να τους παράσχει την απαραίτητη βοήθεια.

kikar.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr