Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία μετέφερε ένα θωρακισμένο στρατιωτικό τρένο από την Κριμαία στην Ουκρανία


Μάρτιος 9, 2022. Ελλάδα.

Ένα θωρακισμένο στρατιωτικό τρένο του ρωσικού στρατού μεταφέρθηκε από την Κριμαία στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το CNN επαλήθευσε την αυθεντικότητα των εικόνων βίντεο και τη γεωγραφική θέση. Το βίντεο κυκλοφόρησε αρχικά τη Δευτέρα από τον Ουκρανό δημοσιογράφο Γιούρι Μπουτούσοφ, αλλά η τοποθεσία δεν προσδιορίστηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας κινηματογράφησε το τρένο με οκτώ βαγόνια που περνούσε από τη Novooleksiivka της Ουκρανίας. Η μικρή πόλη Novooleksiivka βρίσκεται περίπου 32 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της προσαρτημένης περιοχής Ρωσίας - Κριμαίας και 88 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μελιτόπολης, η οποία βρίσκεται υπό ρωσική στρατιωτική κατοχή.

Το βίντεο δείχνει ότι το τρένο, με το γράμμα «Ζ» ζωγραφισμένο πάνω του, έχει προφανώς τουλάχιστον δύο βαγόνια πυροβολικού.

Το τρένο αποτελείται από δύο βαγόνια πλατφόρμας, το ένα από τα οποία φαίνεται να μεταφέρει ένα καλυμμένο στρατιωτικό όχημα και ένα άλλο αυτοκίνητο.

Στο βίντεο, μια γυναίκα βρίζει τα ρωσικά στρατεύματα στη γραμμή, προσθέτοντας "Ζήτω η Ουκρανία!"

Μια αναφορά βίντεο από τον κρατικό σταθμό Κανάλι 1 της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2020 έδωσε μια ευρύτερη εικόνα του Μπαϊκάλ, ενός από τα δύο τεθωρακισμένα τρένα της Ρωσίας. Δεν είναι σαφές από το βίντεο αν αυτό είναι το τρένο που φαίνεται στη Novooleksiivka.

Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι το Μπαϊκάλ είχε παρεμβολές επικοινωνιών. Το Μπαϊκάλ είναι επίσης εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς πύργους, τοίχους πάχους 20 mm, εκτός από τους σταθμούς εξοπλισμένους με πολυβόλα και ελεύθερους σκοπευτές. Διαθέτει επίσης κουζίνα και τραπεζαρία για το πλήρωμα του τρένου.

Πριν από την εισβολή, η Ρωσία χρησιμοποιούσε την κρατική της σιδηροδρομική εταιρεία για να μεταφέρει και να τοποθετήσει πολλά στρατεύματα κοντά στα ουκρανικά σύνορα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

digi24.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr