Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία για την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ


Μάρτιος 9, 2022. Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη.

Η διήμερη επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου, Ισαάκ Χέρτζογκ στην Τουρκία, ξεκίνησε με διαμαρτυρία από ομάδα που συγκεντρώθηκε στο πάρκο Σαρατσάνε.

Οι διαμαρτυρόμενοι  συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του Συνδέσμου «Μαβί Μαρμαρά» όπου ξετύλιξαν ένα πανό που έγραφε «Δεν θέλουμε δολοφόνους στη χώρα μας», φωνάζοντας συνθήματα κατά του Χέρτζογκ και του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μαβί Μαρμαρά», Ισμαήλ Σονγκούρ, ο οποίος διάβασε το κείμενο της δήλωσης εκ μέρους της ομάδας, δήλωσε:

«Τα τελευταία 70 χρόνια, οι σιωνιστικές συμμορίες κατοχής τρέφονται μόνο με προβλήματα, αίμα και δάκρυα στη Μέση Ανατολή, όχι μόνο για την Παλαιστίνη. Είναι θέμα ασφάλειας στην Τουρκία. Το 2010, 9 πολίτες μας μαρτύρησαν στην παράνομη επίθεση στο πλοίο ‘Mavi Marmara’ που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή ύδατα και 1 άτομο έχασε τη ζωή του βρισκομενο σε κώμα για 4 χρόνια. Σοβαρά τραυματίστηκαν επίσης 56 εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Εμείς μετά από αυτή την επίθεση, ως Σύνδεσμος «Μαβί Μαρμαρά», ξεκινήσαμε νομικό αγώνα που διαρκεί εδώ και 12 χρόνια.

 Οι προσωπικές πρωτοβουλίες που πέρνουμε για λογαριασμό των οικογενειών και των φίλων μας σε εθνικά και διεθνή κανάλια, έγινα προσπάθεια να αποτραπούν παράνομα.

Θεμέλιο της ατομικής ελευθερίας είναι η δικαιοσύνη. Επιχειρήθηκε να αποτραπεί από τις μυστικές διαπραγματεύσεις του εβραϊκού λόμπι», είπε.

Dha.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr