Διασπάται η τεράστια αυτοκινητοπομπή βόρεια του Κιέβου- δορυφορικές εικόνες


Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη ρωσική συνοδεία να πλησιάζει το Κίεβο διάσπαρτη στα δάση της περιοχής Φωτογραφία: Maxar Technologies μέσω CNN

Μάρτιος 11, 2022. Ελλάδα.

Νέες δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη καθώς τα σύννεφα σκορπίστηκαν πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα δείχνουν ότι η τεράστια ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή βορειοδυτικά του Κιέβου, η οποία εκτεινόταν πάνω από 64 χιλιόμετρα να έχει διασκορπιστεί.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι ορισμένα τμήματα της συνοδείας έχουν επανατοποθετηθεί σε δάση και δασώδεις περιοχές κοντά στη Λουμπιάνκα, σύμφωνα με τη Maxar Technologies. Οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν την Πέμπτη, στις 11:37, ώρα Κιέβου.

Βόρεια της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ στο  Χόστομελ, ρωσικά στρατιωτικά οχήματα φαίνονται σταθμευμένα στους δρόμους σε κατοικημένες περιοχές της πόλης  Όζερα, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Στην Μπερεστιάνκα πολλά βυτιοφόρα καυσίμων και εκτοξευτές πυραύλων βρίσκονται σε ένα χωράφι κοντά σε δέντρα Φωτογραφία: Maxar Technologies μέσω CNN

Ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα οχήματα καλυμμένα με μεγάλα κομμάτια κλαδιών κοντά στη Λουμπιάνκα, περίπου πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ.

Στην Μπερεστιάνκα - 16 χλμ δυτικά της αεροπορικής βάσης - αρκετά βυτιοφόρα καυσίμων όπως αναφέρει ο Maxar φαίνεται ότι είναι αρκετοί εκτοξευτές πυραύλων  που βρίσκονται σε ένα χωράφι κοντά σε μερικά δέντρα.

Στο  Ιβάνκιβ όπου τελειώνει η συνοδεία, υπάρχουν ακόμα οχήματα στο δρόμο Φωτογραφία: Maxar Technologies μέσω CNN

Νοτιοανατολικά του Ιβάνκιβ - το τέλος της αυτοκινητοπομπής των 40+ μιλίων - πολλά φορτηγά και εξοπλισμός εξακολουθούν να εμφανίζονται στο δρόμο.

 

Μεγάλη καταστροφή στα προάστια του Κιέβου

 

Από την άλλη πλευρά, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης ότι τα προάστια στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας και ορισμένες περιοχές της βόρειας πόλης Τσερνιβόφ έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, αναφέρει το CNN .

Καπνός βγαίνει από μια αποθήκη με έδρα το Αντόνοφ. Φωτογραφία: Maxar Technologies μέσω CNN

Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν την Πέμπτη δείχνουν ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων καίγονται στην αεροπορική βάση Αντόνοφ που ελέγχεται από τη Ρωσία. Μια παχιά στήλη μαύρου καπνού φαίνεται να υψώνεται από τις δεξαμενές.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης αρκετές κατεδαφισμένες πολυκατοικίες στην Μποροντιάνκα, μια πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου.


Κατεστραμμένα σπίτια στην  Μποροντιάνκα Φωτογραφία: Maxar Technologie μέσω CNN

Στο Τσέρνιβοφ, περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου, το σούπερ μάρκετ «Epicenter K» καταστράφηκε επίσης από φωτιά. Από τον δορυφόρο φαίνονται τα απανθρακωμένα υπολείμματα του κτιρίου, που δεν έχει πλέον στέγη.

Υπάρχει επίσης μια ακόμη ενεργή πυρκαγιά σε μια από τις βιομηχανικές συνοικίες του  Τσερνίβτσι, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του.

digi24.ro, edition.cnn.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr