Μόσχα: Διάψευση των πληροφοριών για άρνηση της Κίνας σε προμήθειες εξαρτημάτων αεροσκαφών


Μάρτιος 11, 2022. Ελλάδα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών διέψευσε τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος συντήρησης της αξιοπλοΐας των αεροσκαφών Βαλέρι Κουντίνοφ σχετικά με τα αεροσκάφη που είναι εγγεγραμμένα στα ρωσικά αρχεία και τη σχέση μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και εκμισθωτών.

Ο Κουντίνοφ είπε προηγουμένως σε δημοσιογράφους ότι μετά τις 24 Φεβρουαρίου, οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες κατέγραψαν 176 αεροσκάφη στη χώρα, πριν από αυτό υπήρχαν περίπου 70 αεροσκάφη στο μητρώο. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα αρνήθηκε να προμηθεύσει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ανταλλακτικά για αεροσκάφη,  και ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα τα αναζητήσουν μέσω άλλων χωρών. Επιπλέον, ο Κουντίνοφ είπε ότι μέρος των ξένων αεροσκαφών των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών θα επιστραφεί στους εκμισθωτές.

 «Οι δηλώσεις του Κουντίνοφ που έγιναν στη διάσκεψη MRO Russia & CIS στις 10 Μαρτίου 2022 σχετικά με τον αριθμό και τους τύπους αεροσκαφών που είναι εγγεγραμμένα στο Κρατικό Μητρώο Πολιτικών Αεροσκαφών της Ρωσίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»,  ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη του υπαλλήλου δεν περιλαμβάνει την εγγραφή πολιτικών αεροσκαφών και ότι δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και την τήρηση του κρατικού μητρώου.

«Επίσης, άλλες δηλώσεις του Κουντίνοφ σχετικά με τη σχέση μεταξύ επιχειρηματικών οντοτήτων - ρωσικών αεροπορικών εταιρειών και εκμισθωτών αεροσκαφών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών.

Ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να κάνει δηλώσεις για λογαριασμό της Υπηρεσίας.

Ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr