Αλβανία: Ο Έντι Ράμα προσπαθεί να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών των καυσίμων


Μάρτιος 11, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με προμηθευτές πετρελαίου για να περιορίσει τις υπερτιμήσεις που έρχονται ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, στις τιμές των καυσίμων.

Ο Ράμα τόνισε ότι «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για το πάγωμα των περιθωρίων κέρδους καθώς και τη διαφάνεια των τιμών, επομένως συγκροτείται άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Διαχείρισης Καυσίμων».

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας το μέτρο για τον έλεγχο των καυσίμων θα ισχύσει για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί εάν συνεχισθεί ο πόλεμος.

Απευθυνόμενος στους προμηθευτές πετρελαίου, ο Έντι Ράμα τόνισε ότι «ανήκετε σε εκείνο το κομμάτι της αλβανικής κοινωνίας που πρέπει να κάνει θυσίες».

«Δεν είναι ώρα για νίκη, αλλά για αντίσταση. Αυτή είναι η στιγμή να κρατήσετε το μερίδιο του βάρους σας. Έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το μεγαλύτερο βάρος. «Πρόκειται για πόλεμο και όλοι πρέπει να σηκώσουν το βάρος που τους ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr